Waarom shampoo bars duurzaam zijn

Beauty lovers en milieubewuste zielen opgelet. We weten natuurlijk allemaal dat een grote duurzame slag te behalen is in de beauty producten die we gebruiken (en die allemaal in plastic verpakkingen zitten). Gelukkig is een stap richting een duurzame wereld is nog nooit zo makkelijk geweest met shampoo bars. Ja, die compacte bars die je nu ook steeds vaker in de reguliere drogisterij tegenkomt.

We zijn ons allemaal bewust van de urgente noodzaak om plastic afval te verminderen. Veel van onze dagelijkse producten, waaronder shampoo, zijn verpakt in plastic flessen die uiteindelijk stortplaatsen vervuilen of zelfs in de oceanen belanden. En daar komen de shampoo bars als een milieuvriendelijk alternatief om de hoek kijken.

Waarom zijn shampoo bars duurzamer dan vloeibare shampoo in plastic flessen? Laten we dat eens nader bekijken!

Allereerst, de verpakking. Shampoo bars komen vaak met minimaal of zelfs helemaal geen verpakkingsmateriaal. Vergeleken met die enorme plastic flessen waar vloeibare shampoo in zit, zijn shampoo bars meestal verpakt in karton of helemaal niet. Minder verpakking betekent minder afval dat in de prullenbak belandt, wat een positieve impact heeft op het milieu.

Bovendien gaan shampoo bars veel langer mee dan vloeibare shampoo. Doordat ze geconcentreerder zijn en niet verdund worden met water zoals vloeibare shampoo, doe je veel langer met het product. Lekker duurzaam dus. Geloof me, ik heb een paar maanden geleden mijn shampoo bar van Betere Producten uit zijn verpakking gehaald en die is nog steeds niet op.

Shampoo bars zijn vaak samengesteld uit natuurlijke ingrediënten, zonder toegevoegde chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor je haar of het milieu. Want als jij je haar wast met die schadelijke chemicaliën, komen die in het water terecht. Door over te stappen op shampoo bars verminder je niet alleen afval, maar geef je je haar ook de natuurlijke verzorging die het verdient. Win-win, toch?

Oh, en laten we het gemak niet vergeten: die handige kleine bars zijn perfect voor op reis! Geen gedoe meer met lekkende flessen in je bagage. Of te veel vloeistoffen die niet mee mogen in je handbagage. Dus je wint er nog een stukje comfort bij ook.

Ik gebruik nu dus de haarzeep van Betere Producten. Heel schattig; het doosje waarin de zeep verpakt zit is gemaakt van bloeipapier. Als je dit in een pot met grond zet komen daar dus later bloemetjes uit. Daarnaast is er kokosolie, castorolie én amandelolie toegevoegd, dit vindt mijn van nature droge haar erg fijn! Het product is zonder toevoeging van gebruikelijke verdachte ingrediënten zoals siliconen, die kunstmatig je haar glad maken. In plaats daarvan biedt deze haarzeep alleen maar natuurlijke ingrediënten. Ik heb het idee dat mijn haar daardoor minder snel vet is, en ik dus ook minder vaak mijn haar hoef te wassen. Ik zit nu op één keer per week! Check de link hieronder als je meer over de haarzeep van Betere Producten wilt lezen.

Haarzeep Betere Producten
€10,95

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *