Over De Utrechtse Mode Revolutie

– Een blog over Duurzame Mode –

“De Utrechtse Mode Revolutie” klinkt veel heftiger dan het bedoeld is, maar op een dag kwam de naam in me op en sindsdien heb ik er geen afstand van kunnen doen. Geloof me, zo revolutionair en sustainable pak ik het allemaal nog niet aan. Eigenlijk is het juist het tegenovergestelde. Mijn doel is een compleet duurzame kast door elke keer kleine stapjes te zetten die voor mij behapbaar zijn én die er voor zorgen dat ik niet mijn eigen stijl hoef op te offeren. Begrijp me niet verkeerd, ik heb onwijs veel respect voor mijn mede duurzame fashionista’s die een jaar lang niet shoppen of van de een op de andere dag besluiten nooit meer iets van een fast fashion merk te kopen. Maar mij lukt dat niet zo rigoureus. Want zoals vele vrouwen houd ik onwijs van mode, trends en er goed uitzien. Maar hoe meer ik mij verdiep in de sustainable fashion, hoe meer ik er van overtuigd ben dat duurzaamheid én stijlvol voor de dag komen prima hand in hand gaan.

Via mijn blog en Instagram neem ik je mee in de stappen die ik zet, in de hoop jou te inspireren hetzelfde te doen: je kast stukje bij beetje te verduurzamen zonder daarbij je stijl te verliezen.