Clean up the world

Voorkomen dat plastic flessen in de natuur of op de afvalberg terecht komen is nog nooit zo leuk geweest. MYoMY brengt namelijk samen met Waste2Wear een nieuwe tassen collectie uit. Natuurlijk volgde ik MYoMY al een tijdje vanwege hun streven naar een fair productieproces met eerlijke lonen en goede werkomstandigheden, hun gebruik van duurzaam gelooid leer en last but zeker not least hun fántastisch mooie designs. Mijn hart maakte dan ook een klein sprongetje toen ik zag dat de nieuwe collectie er nog een extra duurzame feature bij had gekregen. De tassen van de nieuwe wintercollectie zijn namelijk gemaakt van gerecyclede pet flessen.  

Na het zien van de documentaire ‘A Plastic Ocean” (staat op Netflix) was ik ervan overtuigd dat plastic de duivel zelf was. Vooral de scenes waarin ze dode vogels opensnijden en een enorm aantal (micro)plastics uit hun buikjes halen staat nog steeds op mijn netvlies gebrand. Mijn besluit om al het plastic uit mijn huis te bannen nam toen eindelijk serieuze vormen aan. Wat ik mij echter niet realiseerde, is dat er ook hele mooie dingen uit plastic kunnen worden gemaakt. Zoals deze tassenlijn van MYoMY en Waste2Wear.

Waste2Wear verzamelt plastic flessen die vervolgens in hele kleine stukjes worden gesneden. Deze stukjes worden weer omgesmolten, tot een garen gesponnen en vervolgens geweven tot een stof. Voor elke meter stof worden er 22 flesjes uit de natuur gehaald (voor de rugzak waren dit er zelfs 26!). Van deze garen worden de tassen van MYoMY gemaakt.

Een extra fijne bijkomstigheid is dat deze tassen geen dierlijke producten bevatten. Verder zijn ze waterafstotend (toch ook wel een fijne eigenschap van plastic) en geheel circulair. Is de rugtas niet helemaal je ding of heb je al genoeg rugzakken thuis? Dan heeft MYoMY genoeg andere designs om uit te kiezen. En alleen deze maand krijg je 15% korting op deze collectie met de code MODEREVOLUTIE15

Together we can clean up the world!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *