Wat is tencel?

Het kan bijna geen geheim zijn, ik ben enorm fan van Tencel. Niet alleen vanwege de hoge duurzame kwaliteit, maar ook vanwege de heerlijke zachte touch én het gaat super lang mee.

Tencel is een soort lyocell-stof gemaakt van houtpulp. Het hout dat wordt gebruikt om Tencel te maken, is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, die zijn gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC) of het Program for the Endorsement of Forest Certification (PEFC). De houtpulp wordt vervolgens verwerkt met behulp van een gesloten kringloopsysteem, wat betekent dat de chemicaliën en oplosmiddelen die in het productieproces worden gebruikt, worden gerecycled en hergebruikt, in plaats van dat ze in het milieu terechtkomen.

Er zijn verschillende redenen waarom Tencel als een duurzaam materiaal wordt beschouwd:

  • Milieuvriendelijk productieproces: Tencel wordt geproduceerd met behulp van een gesloten kringloopsysteem, wat betekent dat de oplosmiddelen en chemicaliën die in het productieproces worden gebruikt, worden gerecycled en hergebruikt. Dit vermindert de milieu-impact van het productieproces aanzienlijk.
  • Biologisch afbreekbaar: Tencel is biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het na verloop van tijd op natuurlijke wijze wordt afgebroken. Dit in tegenstelling tot synthetische materialen zoals polyester, die honderden jaren nodig hebben om te ontbinden.
  • Waterzuinig: Bij de productie van Tencel wordt aanzienlijk minder water verbruikt dan bij andere materialen, zoals katoen. Dit komt omdat de houtpulp die wordt gebruikt om Tencel te maken, afkomstig is van snelgroeiende bomen die minder water nodig hebben dan katoen.
  • Veelzijdig: Tencel kan worden gebruikt om verschillende stoffen te creëren, van lichtgewicht en ademend tot dikker en warmer. Dit betekent dat het voor veel verschillende kledingstukken kan worden gebruikt, van zomerjurken tot winterjassen.
  • Comfortabel: Tencel staat bekend om zijn zachtheid en comfort, waardoor het een populaire keuze is voor kledingstukken die dicht op de huid worden gedragen. Het is ook hypoallergeen, waardoor het een goede optie is voor mensen met een gevoelige huid.

Concluderend, Tencel is een duurzaam materiaal dat tal van voordelen biedt ten opzichte van andere stoffen. Het milieuvriendelijke productieproces, de biologische afbreekbaarheid, de waterefficiëntie, de veelzijdigheid en het comfort maken het een aantrekkelijke optie voor sustainable warriors!

P.S. het jumpsuit dat ik draag is van ArmedAngels, gemaakt uiteraard van tencel.

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *