De mooiste duurzame zonnebrillen merken

Het zonnetje schijnt, tijd om die zonnebril weer onder het stof vandaan te halen. Of zoals veel mensen doen, gewoon een nieuwe aanschaffen. Nu is natuurlijk het onbewust consumeren al niet heel duurzaam, maar wist je dat veel zonnebrillen ook nog eens gemaakt zijn van dat zeer-niet-duurzame-materiaal-waar-we-maar-niet-vanaf-lijken-te-komen plastic zijn gemaakt? Geen zorgen, toen ik eens ging googlen op duurzame zonnebrillen kwam ik een legio aan opties tegen. Van gerecycled plastic dat uit de oceaan is gevist, tot bamboe en bio acetaat (die moest ik ook even googlen). Hieronder een aantal van mijn favoriete duurzame zonnebrillen merken.


Eco Eyewear
Bij Eco Eyewear vind je een overzichtelijke collectie van 30 duurzame zonnebrillen. Gemaakt van gerecycled plastic uit de oceaan, bio based en bio acetaat (helemaal biologisch afbreekbaar). Ik raad je ook zeker aan een kijkje te nemen bij hun reguliere brillen. Dit is een wat grotere collectie en zeer eye pleasing. Zelf ben ik gegaan voor de Seiland Biobased zonnebril in het zwart.


Parafina
Oei oei ik begon te watertanden bij dit merk. Ze hebben zowel normale brillen als zonnebrillen. Uiteraard allemaal van duurzame materialen, waaronder gerecycled metaal, gerecycled PET en zelfs zonnebrillen gemaakt van koffie! De collectie bestaat zowel uit tijdloze designs, als wat meer on trend brillen. Voor ieder wat wils dus! Met de Colina zonnebril steel jij zeker de show.


Merlei
Voor een duurzame zonnebril gemaakt van, ja daar hebben we hem weer, bio acetaat ga je naar Merlei. In tegenstelling tot zijn tegenhanger op basis van aardolie, is bio-acetaat geproduceerd van hernieuwbare bronnen zoals katoenbollen en houtpulp. Dit maakt dat het biologisch afbreekbaar is. Op de site zeggen ze dat ze zelfs je oude Merlei zonnebril in kunt leveren. Verder heb ik er weinig over kunnen vinden, maar de vraag staat bij ze uit, dus hopelijk heb ik hier snel meer nieuws over voor je.


Pala Eyewear
Last, maar zeker not least, Pala. Een prachtig Italiaans zonnebril merk dat als missie heeft om het gezichtsvermogen te helpen herstellen in Afrika, waar 73% meer blinden en slechtzienden zijn dan enige andere regio ter wereld. Met de aankoop van jouw (zonne)bril draagt Pala een steentje bij aan oogzorgprogramma’s in heel Afrika door samen te werken met Vision Action. Hun reis naar het bereiken van die missie delen ze in een uitgebreid impact report. Zeker het scrollen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *