De beste vegan restaurants in Utrecht

Nee, ik ben geen fulltime vegan (well fulltime vegetariër). Maar wanneer ik in een andere stad ben, of gewoon lekker mijn eigen stadsie, is mijn grootste hobby het testen van allerlei nieuwe vegan gerechtjes en restaurantjes. En omdat ik er al flink wat af gegaan ben, dit handige overzichtje van de beste vegan restaurants in Utrecht.

  1. Le Jardin Utrecht
Le Jardin Utrecht

Weggestopt in een hoekje van het Mariaplein is dit restaurantje met haar groene interieur een oase van rust. Alhoewel je hier ook tegen meerprijs een supplement van vis of vlees bij je gerecht kunt ontvangen, is de gehele kaart veganistisch. Groentenomie, zoals zij het zelf liever noemen. Het personeel is super vriendelijk en kan veel over de gerechten vertellen. En na het dessert kun je heerlijk neerploffen bij het haardvuur. Kom je lunchen, kijk als je uitgegeten bent ook eens een deurtje verder. Le Jardin Utrecht heeft naast het restaurant namelijk een zeer lieflijk bloemenwinkeltje zitten.

2. Kasvio Utrecht

Kasvio Utrecht
Kasvio Utrecht

Nog verder weggestopt, maar daardoor voelt het als een waar pareltje: veganistisch restaurant Kasvio Utrecht. Het restaurant bevindt zich achter de Metaal Kathedraal, volgens Google het meest instagrammable plekje van Leidsche Rijn. (En toevallig mijn achtertuin, de plek waar ik zaterdag vaak koffie drink of croissantje haal bij de bakker) Kasvio is Finns voor herbarium is een casual fine dining restaurant. Het concept is simpel, je eet wat de pot schaft, vijf gangen. En ik kan je verzekeren, dat is geen straf. Het personeel is heel kundig en staat precies de juiste aantal keren aan je tafel. En ben je niet van de wijn, dan kun je hier ook een bijpassend kombucha arrangement bij bestellen.

3. VanPlanten

VanPlantenUtrecht

Het lijkt alsof het een vereiste is dat de beste vegan restaurants van Utrecht een beetje verstopt zitten. Want ook VanPlanten ligt aan de rand van de stad. Het is een klein restaurantje in de buurt Lombok met een fijn driegangen menu voor een fijn prijsje.

4. Gys Utrecht

Restaurant Gys Utrecht

Grapje, er zit zeker een fijn vegan restaurant in het centrum van Utrecht en ook helemaal niet weggestopt, maar pontificaal aan de Voorstraat en Amsterdamssestraatweg. En wel te weten Gys. Een van mijn favoriete stops voor ontbijt, lunch én diner. Met een wisselende kaart weten ze me er elke keer weer te verrassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *